Ally er nu taget ud af avlen:

I Allys første kuld kom der en han ud der næsten var død 3 timer efter de andre, Joey, forsterhinden var sprunget og vi var bange for han var død, vi fik liv i ham, men da han var 5 uger konstaterede vi at han havde navlebrok, og skulle derfor opereres. Han fik senere konstateret hypermobile led, vi spurgte rundt omkring, og modtog råd fra alle de kloge hovedet vi kendte til, og ingen kunne give os forklaring på det, og sagde at Border Collier alle var hypermobile, da de ellers ikke kune bevæge sig så smidigt. Samtidigt med gav de os forklaringen at det kunne være pga. at dårligt bindevæv, som allerede kom til udtryk ved hans navlebrok som 5. ugers. Men men men, nu har Rikke Wridts Zap også lige fået konstateret hypermobile led, og stadig uvished om han kan løbe agility.
Ingen kan fortælle os om der er en sammenhæng mellem disse to, da de ikke er blevet undersøgt af samme dyrlæge. Er det det samme, eller to forskellige ting? Er det arveligt? Hvorfor er der så ingen bag Ally, eller Ally selv der viser tegn på det? Selv Rikke, der er ved at uddanne sig til dyrlæge, har prøvet at undersøge det, men ingen kan give noget svar, da der ikke rigtig er forsket i det.
Da vi ikke vil sætte vores arbejdene Border Collier i familie hjem, vil vi ikke igen risikere at lave endnu en hvalp, som ikke har godt af at arbejde. (Hvis man skal stole på de kloge hoveder). Jeg er selv slemt hypermobil, men til hvert lægetjek har jeg altid fået at vide, at man skal gøre sig endnu mere umage med at holde sig i form, og holde musklerne omkring ledene stærke. Heldigvis er Rikke af samme overbevisning, og laver styrke øvelser med ham.
Læs mere på: www.k9-performance.dk/archive/81
Ind til der er nogle der kan fortælle os noget mere om denne "sygdom", avler vi ikke på Ally. Vi har valgt at blive kennel for at højne standarten inden for racen, og lave sunde arbejdshunde, og vælger derfor at tage Ally ud af avlen, da vi ikke tror der bliver noget banebrydende bevis inden for det næste år. Dette år skulle være Allys sidste chance for at få hvalpe, inden hun blev for gammel.
Vi er utrolig kede af at både Malene (som ejede Joey), og Rikke (der ejer Zap), har haft og får disse problemer med deres ellers indkøbte arbejdshunde, og vi ønsker ikke at skuffe endnu et dejligt menneske med allerede at slukke deres drømme om agility eller anden form for brugshunde arbejde, inden den rigtig kan starte. R.I.P Joey, og ønsker Zap et glad og forhåbentlig langt liv. Vi elsker dem lige meget deres skavanker, og ved vi også i gør!