Her vil der komme nyt fra Wave og hans familie :)

23. maj:
Nyt fra Ellen og Wave :)
Nu har Wave boet sammen med mig i et halvt år – hvor går tiden bare stærkt. Han er vokset til en stor bamse fra 5,8 kg da jeg fik ham til nu 16 kg.

Lige fra begyndelsen har han været meget livsglad og på ingen måde nervøs for det fjerneste. Han har leget med sin ”storebror” Nimbus (golden retriever på 35 kg) som var han selv lige så stor fra første dag og også lidt med Kawa når han gad.

Wave er utrolig lærenem og skal kun prøve de forskellige ting et par gange for at fatte hvad jeg gerne vil have ham til. Som det ser ud nu, synes jeg han er meget lovende træningsmæssigt, da han er både hurtig, lærenem og synes det er det sjoveste i hele verden. Ind til videre kan vi løbe en lille bane med tunneler, pose, fremadsendelser og lidt drej (møller og sådan). Han er efterhånden ret god til skift – største problem er nok, at jeg skal lære at løbe lidt stærkere, end jeg er vant til;) Han har desuden nogenlunde styr på et felt og har prøvet at gå hen over en bom, der ligger i græsset, men lige det har han ikke den store tålmodighed til. 

Vi har trænet en masse trick med klicker og han kan bl.a. sit, dæk, stå, bliv i alle tre positioner (dog lidt svært i stå), pote og skift mellem poter, rulle, bakke, kravle, gå sidelæns, gå zigzag mellem ben, start mellem ben, twist, elefant, op i kasse, på plads og hinter, komme når jeg kalder (hvis ikke der er noget andet meget spændende han lige er i gang med). Han er lige nu i gang med at lære turn og back.
I modsætning til mine tidligere hunde er jeg meget overrasket over, hvor fokuseret han er på mig, når vi træner. Næsten ligegyldigt hvor tæt andre hunde er på os, er han kun fokuseret på mig i træningsøjemed. Han er simpelthen så skøn at træne med og helt enorm tilbydende. 

Jeg havde dog lidt problemer i begyndelsen, når han skulle se på at andre hunde løb agility, specielt dem han kender i forvejen. Her kunne jeg på ingen måder få kontakt med ham. Jeg var bange for at det skulle blive et problem, men med gode råd fra Natasha og Helle, kom vi overraskende hurtigt det til livs, og nu går det meget bedre, selv om jeg stadig næppe vil slippe ham lige ved siden af en agilitybane, hvor andre løber.

I det hele taget er Wave rigtig ivrig, hvis der er noget han gerne vil. Han hopper meget frem i snoren og gør, når vi er på vej steder hen han kender og er glad for. Så det arbejder vi pt. rigtig meget med, da det næppe bliver sjovere når han bliver større. Han er også enormt god til at komme ud af seler og halsbånd, næsten uanset hvor stramt de sidder, så det kræver lidt opmærksomhed.

Til gengæld er han god til at slappe af eller aktivere/lege med sig selv, når jeg eller de andre hunde ikke lige giver ham opmærksomhed, hvilket er rigtig skønt. Han er samtidig en kærlig basse der elsker at snakke og nusse.

Wave er også rigtig glad for vand, hvilket han nok har fra mor Q. Han har dog ikke været rigtigt ude og svømme endnu, men det kommer nok i løbet af sommeren. Vandpytter og mudderpøle er også noget af det sjoveste – det synes jeg så ikke altid når der kommer en gennemvåd møjbeskidt hund ind, efter han har leget i sådan en, men det må man jo tage med, når man gerne vil have et legebarn af en Border Collie. I det hele taget er han rigtig god til at blive beskidt, bl.a. ved at lave en masse huller i haven;) 

Wave bliver i øvrigt en af de hunde der er rigtig gode til bordet i agility. Han træner det faktisk hver dag, når jeg går på toilettet eller et andet sted hen. Så skal han lige tjekke efter, at jeg ikke har glemt nogen madrester eller andet spændende deroppe. Han træner det også i vindueskarmene og andre steder man kan kravle op.

I begyndelsen var Wave lidt nervøs for andre mennesker, specielt mænd, som han var meget underkastende for, men efter rigtig meget træning, hvor han har været med på besøg en masse steder og på byture, er han glad og springer (måske lidt for meget) op af alle han møder på sin vej. Han har dog stadig lidt med børn, som han synes har et ret så underligt kropssprog, men det er heldigvis blevet meget bedre og mon ikke, det også snart er helt godt.

Alt i alt kunne jeg ikke være mere tilfreds med den hvalp, jeg hentede for et halvt år siden. Jeg har aldrig før haft så nemt ved at arbejde med en hund, og samtidig med det har jeg fået en rigtig kærlig ven. De få ”unoder” han har, synes jeg, kendetegner en hund, der har mod på livet, er klog og på ingen måder usikker. Men ingen tvivl om, at man skal vide hvad en Border Collie kræver af en før anskaffelse, for ellers kan man godt blive overrasket :)

28. april:
5 ½ måned og vejer nu 16 kg :)

16. april:
Wave nyder det gode vejr :) Han vejer nu 14,3 kg

15. marts:
Wave 17 uger og 12,3 kg. I weekenden skal han for første gang med til agilitystævne i Jylland. Og her skal han sammen med Number og Fly se storebror Cody for første gang siden de flyttede hjemmefra. Det bliver spændende :)

9. marts:
Wave 16 uger og vejer nu 11,5 kg

1. marts:
Wave har idag været på strandtur med mor Quickly, Doobi og Kawa :) Han vejer nu 10,4 kg på Helle's vægt :)

22. februar:
Wave 14 uger og 10,5 kg.

18. februar:
12 uger og vejer 8,4 kg

5. februar:
Wave har i dag været ved dyrlæge for at blive vaccineret. Han var super dygtig og synes bare det hele var enormt spændende. Han vejer nu 8,35 kg og har nu fået et kødben, som han nyder på sin yndlingsplads i huset :)

29. januar:
Han vejer nu 7,6 kg og er blevet vejet på dyrlægens vægt, så det burde jeg kunne regne med:)

14. januar:
Der sker stor fremgang her i huset. Wave har knap nok fået lov at komme i nærheden af Kawa indtil nu og pludselig i går aftes lå de sammen i kurven.
Desuden har han på trods af en umulig nat i går, hvor det bestemt ikke passede herren at sove, sovet fra midnat til kl 7 i nat uden at skulle tisse - og han nåede for første gang heller ikke at tisse før han var kommet ud :)
Skønne dreng :)

Første nat:
Vi gik i seng kl. 00 og Wave var også lidt utilfreds med sit bur til at starte med, men faldt alligevel hurtigt i søvn. Kl. 0630 konstaterede jeg, at have fået et nyt og meget effektivt vækkeur. Han nåede dog at tisse i buret inden jeg fik lukket ham ud, ellers ingen uheld. Han har dog lært at man får brusebad hvis man går ind under Kawa mens han tisser  Men er i det hele taget faldet rigtig godt til og er meget glad for sine nye sjove storebrødre