Ever

Sunshine Forever von der Happy Horse Farm
Berger des pyrenees, (pyrenæisk hyrdehund, poil long, (langhåret))

født den 16. sep. 2013 i Østrig.

For english press here

Ever er vores første “Py”, vi har ikke været helt forberedt hvad det ville sige at få en py i huset, men vi lærer hver dag ;) På nogle områder kan det være en udfordring, men det at hun er en dejlig, sød, fræk, og meget charmerende lille pige, opvejer det til fulde.!
Hun er noget af det sjoveste og morsommeste der kan gå på 4 ben, hun har altid et udtryk i hovedet hvor man ved hun overvejer de næste unoder ;) Hun elsker sit legetøj, og er der ikke noget i nærheden er et ærme lige så godt, dette forsøges dog nu at trænes lidt væk, da hun i konkurrence vælger at selvbelønne sig med at bide i ærmet når hun lyster ;)

Da hun blev 1 år skete der en meget positiv udvikling med hende, og hendes træning! Hun kommer når man kalder, og går frit på gåture, vil samarbejde, og vælger træning til og alt andet udenom fra!
Til træning er hun fint koncentreret om fører, og aktiviteten, uden at være interesseret i de andre hunde eller mennesker. Både herhjemme med kendte hunde, eller andre steder med ukendte hunde.
Vi var opmærksomme på at vi skulle socialisere hende meget, da pyen kan have tendens til at se lidt spøgelser (havde vi hørt), og som hvalp var hun bange for lyde fra trafik, traktorer og støvsuger, men dette er nu trænet væk, og det er meget lidt hun nu reagerer.
Vores plan med Ever er at hun skal være agility hund, og hun er blevet Finn’s hund, somme tider KUN Finn’s hund, men vil også træne med os andre. :)

Finn træner agility med hende, og Helle træner tricks og en smule lydighed, klicker træning/tilbyde adfærd.
Hun har været lidt tid om at blive moden nok til at træne hvor der er blevet krævet noget af hende. I starten kunne hun kun træne meget simple og korte sektioner, og helst noget med fart og belønning med legetøj. Hun er rigtig glad for legetøj og trækkeleg, og dette har gjort det en del lettere! Arbejder også gerne for godbidder, men mister lidt fart og koncentration, hvis det er agility der trænes. Hvor i træning med tricks/foundation fungere det godt med godbidder.

Der gik lang tid før hun var klar til lidt længere trænings-pas, som man er vant til med BCen, men som 14 mdr. gammel, arbejdede hun godt, både til agility og til anden træning!!
Vi er meget spændte på hvordan hun udvikler sig til agility, p.t. arbejder hun godt for alderen, mangler lidt sikkerhed og stabilitet (18 mdr), men kan de fleste grundlæggende ting, i en god hastighed. Hun har været lidt afhængig af at følges med Finn, men er blevet en del mere selvsikker og fremadrettet efter målrettet træning. Vi tror på hun har en spændende fremtid i mellemklassen på agility banerne. Hun er nu startet konkurrence, og der er stor fremgang i fart, koncentration og selvstændighed fra løb til løb!
Hun er 38 cm høj, så en forholdsvis lille py. :)
Hendes pels er ikke meget lang, lidt kort af en poil long at være, men heller ikke så kort i hovedet som en facerace. Den er meget nem at holde, og heldigvis ingen tendes til cardinetter. Hendes mor har i foregående kuld lavet facerace, så det er ikke utænkeligt at Ever i avl også ville kunne give dette.

Hun er tæt på sine instinkter, og har et højt ressuource forsvar. Både overfor legetøj, mad. Ever er en hårdføre tæve, som prøver grænser af, men når hun finder ud af hun ikke bestemmer (over både hunde eller mennesker), er hun yderst overgivende og pleasende! Hun er god til at finde sin plads i flokken, både i sin egen, og i Natasha og Dennis's... Så for os fungere dette fint! Overfor de mennesker og hunde hun kender er hun ekstrem glad og næsten for meget, da hun hopper rundt på en, og kravler gerne helt ind i munden på de hunde hun kender.. Udover dette, så kan hun med de fleste hunde, når de er fri og leger.

Hun er en meget aktiv hund, og er gerne overalt i huset, også på ryggen af sofaen, selvom vi ikke har hunde i sofaen, så kan Ever charmere sig ind og har nu fået et tæppe i sofaen ;)
Hun er virkelig en hund der kan sætte gang i huset, og få en til at smile selv på de mest regnfulde dage.
Lidt skør men charmerende- så tiden må vise hvordan hun udvikler sig i temperament og væsen. Vi ville ikke undvære hende for noget, og hun gør ens liv til mere sjovt og aldrig kedeligt :)

Ever har vist sig at være helt fantastisk med vores hvalpe! Utroligt nok så har hun her forstået at hun skal være forsigtig når de stadig er i kassen, hun er meget interesseret i dem, og kigger gerne på i flere timer hvis hun fik lov! Når de bliver ældre vil hun så gerne lege, og hvis hvalpene her ligger op til leg, kan det dog godt være svært at styre sin store glæde i en lille py krop! ;) Når hvalpene bliver store nok får hun lov at lege med dem, og hun er den bedste legetante vi nogensinde har haft! Der er ingen tvivl om at Ever bliver en fantastisk mor, og vil glæde sig til at få sine egne hvalpe! :)

Nu har hun endelig sine egne hvalpe, og er i himmelen! Vi glæder os til at følge hende med hvalpene frem over! :)