Vores valg faldt på Babou; Bombadil Babou du Mourioche

For english press here!

Ingen hunde er perfekte, men vi ved godt hvad vi ønsker i vores familie/agility hunde, så som; sunde og raske hunde, som hviler i sig selv, med power, godt temperament, god bygning og spring teknik, og villighed til samarbejde! Og nu havde vi fundet frem til en linje, som vi følte opfyldte vores krav, så var det bare at se om de sidste ønsker til en hanhund fra denne familie også kunne opfyldes, OG om de ville godkende Ever som tæve!

Vi blev anbefalet Babou, og var derefter utroligt glade for at kunne følge 2 af hans hvalpe i Danmark. Derefter skrev vi sammen med Babous ejere, og alt de fortalte os var som ønsket! Hvad var mere fantastisk var at de tilbød at komme til Danmark i sommeren 2015, da vi var til jutlandia cup så vi kunne møde Babou! Dette satte vi stor pris på, da vi så kunne bestemme os endeligt inden vi skulle ned og parre!
Det var også spændende hvad de ville sige til Ever, og hvad Ever og Babou ville sige til hinanden :)


Babou er lige så fantastisk som vi var lovet, og som ønsket! Vi mødte han på sidelinjen til et kæmpe agility stævne, med hunde over alt, hundegøen og højtalere der konstant larmede, og han fremstod med en udpræget ro, og ingen stress! Han hviler utrolig meget i sig selv, og kunne gå blandt alle andre hunde, stressede hunde, forskellige racer, hanner som tæver, uden at røre på sig, eller løfte et øjenbryn! Vi havde på forhånd set billeder og video af ham så hans bygning, spring teknik, og arbejds villighed var på forhånd godkendt, men det var rart at kunne se hans struktur og bevægelse i real life! Han stod bestemt ikke tilbage for sine søstres gode ry, og Babou røg derfor direkte ind på favorit listen over py'er :)

Babou besidder en indre ro, men samtidig er han ikke uden de vanlige py-bandit streger, som man skal opleve i sin hverdag for at elske dem ;) Denne race er noget helt specielt generelt, og er en type hund som aldrig bliver gammel og kedelig, og der vil altid være noget at træne på ;) Men med det at sige, så er Babous temperament ekstra ordinært fantastisk! Ikke kun for en py, men for en hanhund generelt!

Vi var ikke i tvivl om at han var det perfekte valg til Ever, og heldigvis godkendte de også hende!Babous 2 danske børn har vi haft mulighed for at følge en del: BB som ejes af Lisbeth Jensen og Neo som ejes af Daniel Eichler, (begge bor i Jylland), viser allerede som meget unge et fantastisk potentiale som agility hunde! De udviser en fantastisk power, og samarbejdsvillighed som klart viser at de ville kunne have gjort sig fantastisk i al form for hundesport! De arbejder med en form for lethed og drive, som kun er beundringsværdigt! Babou giver helt klart "det der ekstra" videre til sine hvalpe, som lever dybt i hans linje og familie! Ikke kun i arbejde er disse 2 Babou hvalpe fantastiske, men også temperamentet både over for andre hunde og mennesker, såsom børn og hvalpe fantastisk! HVilken er mindst lige så vigtigt for os, da vi ikke blot ønsker vores hvalpe/hunde at begå sig godt i sport, men vi ønsker at de skal blive et forevigt familie medlem, som skal kunne fungere i en dagligdag!

Ønsker man en sjov og livlig hund, med en masse potentiale inden for alle sportsgrene, og en hund som aldrig bliver helt voksen, men forbliver morsom, energisk og med massere gå på mod, så er dette kuld lige noget for dig!! :D


Babous familie, og hvorfor vores valg faldt på Babou!

Vi kender Babous mor af omtale, "Bletta de Kliandie" , for et fantastisk temperament, som hun også giver videre til sine hvalpe! Dette har hun gjort i alle sine kuld, hvor der blandt andet er andre kendte agility hunde! Det positive hvis vi tænker agility er også at hun giver "små" hvalpe ("mellem klassen"). Vi kender ikke Bletta personligt, men har forhørt os hos de folk vi stoler på, og ved blandt andet af Blettas ejer har et samarbejde med Evers opdrætter, og at hun også selv har brugt Evers far på sine egne tæver.! Udover det har vi læst hendes beskrivelse på ejerens hjemmeside, og er spot on den type hund vi leder efter, og derfor var det værd at lede efter mere i denne linje! Vi ved dog at Bletta er mor til 2 af vores (i første omgang) favorit py'er, som er grunden til at vi fandt frem til Babou!

Babous 2 søstre; gjorde at vi ledte videre i linjen, og heldigvis fandt den skønneste hanhund.


Jeg tror alle kender den ene søster; Silvia Trkmans Le! Le og Babou deler den samme mor, men har forskellige fædre.
Le er en hund fuld af power og personlighed, og som slægter resten af familien af, og at hun er en fantastisk agility hund er ingen i tvivl om, da hun gang på gang slår border collier på tid til diverse mesterskaber, og at se en trænings session med Silvia og Le kan slå benene væk på de fleste! MEN at være en god agilityhund er dog ikke en selvfølge trods den rigtige linje, men kræver en god handler og træner til at kunne opnå resultater som Le. Samtidig kan "en god træner" heller ikke stå alene, og hunden skal også have de rette egenskaber for at kunne udrette denne type resultater; hvor bygning, power, spring teknik, will to please og ikke mindst et mind-set som kan kapere diverse mesterskaber og dets turbolæns er utrolig vigtigt! Le har allerede nogle af de største titler du kan opnå som agility hund: så som verdensmester 2015, 
Europæisk mester 2014, og udover dette har hun vundet flere mesterskabs individuelle og hold løb, og hjemlige mesterskaber!

Babous 2. fantastiske søster, som også var med til at fastbeslutte vores valg er; Claudia Zenners Wii fra Tyskland. Wii og Babou er kuldsøskende, og deler derfor både samme mor og far!
Vi har mødt Wii personligt af flere omgange, både til ugestævne i Danmark, og til flere mesterskaber, og vandt ikke kun på hendes fantastiske færdigheder på agility banen lige som halv søster Le, men vandt lige så meget på hendes personlighed, hendes altid glade sind, og gode temperament! Vi har hilst på Wii, og studeret hende i forskellige miljøer på afstand, og fandt hurtigt frem til at dette kunne være et super match til Ever, MEN Wii var jo desværre en tæve... Wii har en fantastisk let bygning, og får agility til at se ud som en leg, hun løber ekstremt stærkt, men ligner ikke en som bruger særlig mange ressourcer på det! Wii bor i en familie med et lille barn, og andre racer, og lader ikke småting komplicere hverdagen :) Wii er initiativrig, og selvstændig på banen, og i det tempo hun har, skal Claudia altid være 100% klar for at kunne følge med ;) Wii og Claudia har vist nogle fantastiske mesterskabsløb, men det som sidder allermest fast i min erindringer er hendes spring løb fra verdens mesterskaber 2015, hvor hun vandt det individuelle løb!