Sunshine Forever von der Happy-Horse Farm aka. EVER

x

Bombadil Babou du Mourioche aka. Babou

For english, press here

Vi ønsker bestemt ikke at gå ned på vores høje kriterier, som vi har til vores sheltier og border collier, hvor samarbejdsvilligheden, power og en god bygning, men samtidig familie hund med godt temperament og god sundhed er i højsæde!

Vi fandt derfor frem til en hanhund som havde i sig selv et godt ry, hvor hans opdrætter havde et godt ry, hans forældre havde et godt ry, samt hans hel og halv søskende havde et godt ry, og så kørte vi gerne langt efter ham.!

Læs mere om Babou her, og om vores tanker bagved og hvordan vi fandt ham.

Da Ever og Babou mødte hinanden i sommers var det ikke "kærlighed ved første blik", begge hunde havde mere travlt med at skulle kigge på deres fører og spørge efter "arbejde" ;) Men dette ændrede sig til gengæld da Ever kom på kærligheds ferie i januar! Ever og Babou klikkede med det samme, og alle 3 parringer gik så nemt, og der var klart kærlighed i balndt dem! :) Det er dejligt når man har en følelse af at hundene også klikker, og det rette match er fundet, vi har alligevel meget at sige omkring deres valg af kæreste, så når de også selv godkender planen, så det altid en ekstra bonus!

D. 13.-14. og 15. januar parrede Babou og Ever naturligt, og en fødsel bliver derved forventet en gang i uge 11. Evers drægtighed er blevet bekræftet ved en scanning, og der kunne ses i hvert fald 4-5 hvalpe! Heldigvis da hun allerede har lagt sig ud! ;) Vi er lidt spændt på antallet, py'er er normalt ikke kendt for at lave store kuld, men hendes egen mor har dog ødelagt statistikken lidt, med et par store kuld. Da dette vil være Evers 1. kuld, synes vi dog en størrelse på 4-5 vil være helt perfekt!
Skriv endelig hvis denne kombination kunne have interesse!


Sundhed:

Ever
HD: A
AD: 0
OCD: ikke påvist
Fuldt tandsæt

Højde (1 år): 38 cm (alle Evers helsøskende er mellem hunde, OGSÅ hanhundene)
Vægt (1 år): 9 kg

Babou
HD: A
(alle hvalpe er HD FRI)
Højde: 42,8 cm
Mangler 1 tand, men alle hans hvalpe har fuldt tandsæt
Har 4 kuld, med gennemsnitlig 3,5 per kuld

Babous ejer beskriver ham som:

Babou is a Prince Charming, and a very friendly dog. He loves everybody and he think the World and all peoples are only for him!
Babou loves to work and he learns a lot of tricks and is very clever!


Forventninger til kombinationen:

Som vi tit forsøger med vores andre racer, forsøger vi at kombinere den "førerfokuserede" med den "selvstændige", den rolige med den crazy, men samtidig ikke gå på kompromis med temperament, bygning og sundhed!
Ever er blevet meget opmærksom på sin fører og ejer, både i privaten, men også i træningen. Da hun var hvalp var hun meget eventyrlysten, og næsten for selvstændig/selvsikker og ville undersøge alt, også gerne på egen hånd :) Dette blev der arbejdet med, og har nu gjort at hun er meget knyttet til sin fører og handler! Det gør at den selvstændighed som kan være en fordel på agilitybanen, til at trække ekstra fart ud af nogle sekvenser kan være afhængig af førers fart og acceleration.. Det betyder dog også at Ever i meget meget tidlig alder var meget teknisk dygtig, og kunne handles på selv de mest komplicerede baner, da hun virkelig ønsker at følge føren! Hun har lige fra start været meget lærenem, og tricks har hun lært lyn hurtigt, og tilbyder gerne en masse for at please! En anden fordel er også at hun kan træne uforstyrret af andre, trods trænings baner er meget tæt, de interessere hende ikke når hun arbejder med sin fører!
Babou er af den mere selvstændige type/linje, og bruger sin power mere fremadrettet, end tilbage mod sin fører. Han har en vild power, og der skal være fuldt fokus for at følge med ;) Det betyder dog ikke at han er ulydig, han har nemlig den rette mængde "pleasende" adfærd, som gør at han kan kontrolleres trods den høje fart og arbejds iver!

Begge hunde arbejder med hovedet, og vi forventer også dette af deres hvalpe! Hvalpe som vil være kloge, lærenemme, pleasende over for deres fører, men også med den rette mængde "py-ballade", da dette ikke kan eller skal undværes i denne race :) Det vil være sjove hvalpe, hvalpe som aldrig bliver rigtig voksne, hvalpe som vil holde gang i en familie og smilet fast skruet på! De vil få en masse charme så det vil være svært at sætte grænser, men disse vil dog være nødvendige ;)

Ever er en meget venlig hund af natur, og hun har en meget nem spring teknik, hvilket gør at hun glædelig springer over #baby låger" i hjemmet, hvis der er kommet nye gæster i huset som hun ønsker at sige hej til ;) Dette kan dog være knapt så praktisk når det sker hen over camping hegnet og ind til naboen, for at hilse på. Ever er meget sød af natur, og kan med alle hunde, hun underkaster sig gerne de andre hunde, hvis hun er på tur alene, men derimod kan hun godt forsvare sit "eget" hvis hun sidder på skødet af sin ejer. Ever har meget personlighed, som py'en også er kendt for :) Hun kan give en det største smil på hovedet, og hun kan samtidig give dig grå hår ;) Heldigvis er det mest det 1.! Hun har en speciel status i hjemmet, og får lov til mange bandit streger, og trods der normalt ikke er hunde i sofaen, er der nu lagt et tæppe til Ever, "hun hopper jo alligevel op", og så får hun lov at blive liggende ;) Ligeledes har hun næsten også en fast plads ved spise bordet, om det er på sin egen stol, eller på skødet er Ever dog ligeglad med, bare hun må være en del af fællesskabet!

Vi forventer en at lave nogle vilje stærke hunde, som vil passe ind i både familie liv, og i træning. Da vores passion er agility har vi lagt stor værdi i springteknik og bygning! Men dette betyder ikke disse hvalpe kun vil kunne begå sig i agility, tværtimod vil hvalpene grundet en god krops struktur, let springevne og samarbejdsvilligheden egne sig til alt slags hundesport!

Babou har samme kloge hoved som Ever, og ved også hvor han kan "snyde sine ejere", eller troede han kunne :) Han har ligeledes en fast plads ved spise bordet, er lige så venlig og imødekommende som Ever, så siger heller ikke nej til en plads på skødet :) Ligeledes er de fleste dørhåndtag vendt opad, så han ikke går rundt i hele huset som det passer ham ;) 

Mange siger det er en fornøjelse med en klog hund, man skal dog huske det jo ikke kun er "de rigtige ting" de lærer hurtigt ;) Unoderne samt fejl indlæring kan også sidde godt fast! Så derfor anbefales det at man sætter sig godt ind i hvad det vil sige at få en py ind for husets 4 vægge, og hvordan man vil håndtere træningen :) Vi står selvfølgelig til rådighed så meget vi kan, ønsker kun det bedste for vores hvalpe og deres nye familier!

Trænings mæssigt håber vi på stor arbejdsvillighed, både for legetøj og godbidder! Vi håber på en kombination af begge forældre, så hvalpe med stor power, men samtidig stor opmærksomhed på fører og givne signaler, samt stor vilje til at følge handling!

En ting er helt sikkert: vi kunne aldrig finde på at lave en kombination på vores kennel, som ikke var gode nok til os selv! Så dette er helt klart en ønske kombination fra vores side, og vi ønsker også at den vil falde i andres smag :)