Bonus rensdyrene er her!
25. december 2016

Da kuldets far hedder Bonus gav det sig selv med temaet, det kunne kun være et bonus kuld! MEN da det så viser sig at Quiclys termin bliver fastsat til juleaften, og hendes temperatur falder netop denne dag, kunne kuldet også kun have noget med jul at gøre :) Derfor slog vi navnene op på rensdyrene, og de fik alle et sigende rensdyr navn også :)

Læs mere om kombinationen her.!


Quickly har haft 2 foregående kuld, som er ret forskellige, men lige fantastiske på hver deres måde! I dette 3. kuld har vi forsøgt at kombinere netop disse 2 kuld i et samlet :) Derfor har vi store forventninger til disse hvalpe, de burde blive lige som vi ønsker dem, både fantastiske familie hunde, men roligt stabilt temperament som hviler i sig selv, men en masse power og intensitet i arbejdet!

Temperaturen fald juleaften, men Quickly var meget rolig hele aftenen, og hele natten, og først dagen efter skete der noget... Da vi har et godt samarbejde med vores dyrlæge, som laver et scanningsprojekt bliver vores tæver scannet mange gange i drægtigheden, og sidst i perioden finder de desværre noget på den ene af hvalpenes nyre. Da hvalpe lå med siden til, kunne de kun scanne den ene side, og ikke sige hvorvidt den var syg, eller det ville gå i sig selv igen, vi skulle dog være obs på dette, og det var ikke en af de først fødte.

Da fødslen går i gang føder Quickly let og ubesværet de første 4, men så går hun lidt i stå, og vi kunne mærke der var flere, og dyrlægen havde også scannet hende til 5-7 stykker. (Senere i drægtigheden er det svært at fastsætte det endelige antal). Vi ringer til dyrlægen, og aftaler at komme forbi, Quickly får en sprøjte med ve stumilerende, og bliver sendt ud at gå. OG det hjalp!! Da Quickly var ude at gå begyndte hun at presse, og Helle forsøgte at skynde sig ind med Quickly, men det gik så stærkt, at Quickly fødte hvalpen ude på parkeringpladsen.... Den var dog i live og havde det godt, en en smule mindre end de andre, men begyndte at spise med det samme. Quickly blev røntgen fotograferet og hun var nu helt tom, og vi kørte hjem igen..

1. tæve, bred hvid blis, sort tric; Gjerulff Cupid loves a Bonus aka Pipa
2. han, hvid blis, sort tric; Gjerulff Donder with a huge Bonus aka Sherlock
3. han, meget mørk og farvet, brun tric; Gjerulff Vixen is the Bonus aka Aston
4. tæve, hvid blis, brun tric; Gjerulff a Bonus kiss for Blitzen aka Kiss
5. tæve, bred hvid blis, sort tric mottled; Dasher (RIP)


Vi valgte rensdyrnavnene: Cupid (amor), Donder (torden), Vixen (konge), Blitzen (lynet), Dasher (sprinter), da vi synes det var gode synonymer for hvalpene!

Dasher blev scannet efter få dage da hun ikke rigtig tog på, og vi havde på fornemmelsen at det var hende som de havde fundet noget på under scanningen i maven... Desværre fandt dyrlægen stadig væske på nyrene i begge sider, den ene fungerede ikke, og den anden fungerede halvt, men da hunden i teorien kan leve med meget lav nyre funktion, skulle vi tage en hård beslutning.... Skal hun have chancen, og hvem skulle hun sælges til, skulle vi beholde hende, og hvilket liv ville hun få, og hvor mange år kunne man håbe på? Da hun stadig ikke tog på i samme omfang som de andre, blev hun scannet en gang mere, her tog dyrlægen dog heldigvis beslutningen for os, og sagde det var bedst at lade hende sove ind. Trods lille Dasher kun havde været i vores liv i kort tid, var dette en meget svær dag! Men RIP smukke pige, nu lider du ikke mere! Her efter gik alt fremad, og de resterende 4 blev nydt til fulde! Selvom det er et forholdsvis lille BC kuld, så var der bare det mere tid til hver enkelt hvalp, og Quickly elskede at putte og lege med sine hvalpe! I næsten hele hvalpe perioden havde de 4 små rensdyr også glæde af deres halvsøster Fly's to ældre hvalpe, Tuko (som skulle blive i kennelen) og Windy (som skulle blive til 15 uger da hun skulle flytte til Norge). Dette havde de stor glæde af, og alle hvalpene nødt at lege sammen, og de 4 små rensdyr blev hærdet godt :P